Våra föreställningar

 

En Julsaga
Av Charles Dickens

Läs mer...HÖR NI MIN RÖST? (2016)

 

Vad skulle du tycka om att någon annan bestämde vad du vill arbeta med?

Eller att någon lade sig i hur du möblerat där hemma?

Skyddar vi eller minimerar vi individen då vi stoppar storslagna drömmar?

 

NYCKELTEATERN GER

MUSIKALFÖRESTÄLLNINGEN

HÖR NI MIN RÖST?

En egenskriven föreställning om

RÄTTEN ATT FÅ BESTÄMMA ÖVER SITT EGET LIV OCH ATT FÅ GÖRA SIN RÖST HÖRD I SAMHÄLLET


Läs mer...


Familjen Addams

Familjen Svensson är en mycket perfekt familj som en gång för alla tröttnat på sina väldigt knäppa grannar; familjen Addams. Dem vill göra upp, villha ersättning. Familjen Addams hälsar dem välkomna med all kärlek och värme, är inte ovilliga att betala för sig. Men familjen Svensson ser att det finns mer pengar att hämta. Det enda dem behöver göra är att stå ut under en middagsbjudning hos denna märkliga och knäppa familj…
 
Vissa människor är inte som andra, dem är lite konstiga, gör och ser ut lite som dem själva tycker det passar sig utan minsta tanke på vad andra ska tycka och tänka. Sedan finns det dem som kämpar livet ur sig för att inte vara konstiga, som vill leva upp till ett perfekt ideal. Kanske livrädda för att ”göra bort sig” att inte duga eller passa in. Vad andra tycker och tänker har blivit så viktigt att det begränsar friheten till att leva.

I vår uppsättning ”FAMILJEN ADDAMS” sker ett möte mellan det perfekta och det kaosartade. Det normala möter det galna.

Länk till film från föreställninen:
https://www.youtube.com/watch?v=bIKPFNECvh8Läs mer...

 


Bröderna Lejonhjärta

Nyckelteatern ger er denna gång en unik bearbetning av Astrid Lindgrens gripandesagoklassiker Bröderna Lejonhjärta. Det hela började som en lek med olika sagor och främst då med sagor av Astrid Lindgren. Efter en tid av improvisationer kring dessa beslöt vi oss gemensamt för att sätta upp Bröderna Lejonhjärta, efter som ensemblen kände lite extra för denna historia.

Vår senaste uppsättning var ”Lille Prinsen”, en hjärtgripande historia om ensamhet, vänskap och döden. I Bröderna Lejonhjärta färdas våra hjältar mellan olika världar precis som den Lilla Prinsen med sina liv som biljett. Det är inga små enkla frågor som behandlas i denna pjäs. Liv och död, ont och gott, hat och kärlek, tillit, förräderi och avgrunds djup skräck.

Viktiga områden att få bearbeta och lära sig att förhålla sig till.

Läs mer...

Hotell blue Hawaii

En pjäs som teaterns alla deltagare varit med och skrivit från grunden. Vi började med att samtala omkring våra drömma och vad vi skulle vilja vara eller bli om vi fick önska fritt. Ur dessa samtal växte idén fram om våra drömmars hotell.

Läs mer...

Bäst love story

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Läs mer...

En palett av färger

En palett av färger

Detta är en resa, en resa bland känslor.

Nyckelteatern har denna gång arbetat fram en musikalföreställning byggd på skådespelarnas egna tankar, känslor och erfarenheter.

Välkommen att följa med i allt från glädje till sorg, ilska och kärlek. 

Läs mer...

Lille Prinsen

Lille Prinsen bor på en liten planet B 612 där han vårdar sin ros med största omsorg och kärlek. Han ger sig ut för att söka efter en vän och blir förundran över hur konstiga människor blir när de blir vuxna. Via ett antal planeter och möten med märkliga vuxna, hamnar Lille Prinsen slutligen på Jorden där han träffar piloten. Han längtar hem till slut och det ofrånkomliga måste ske... Nyckelteaterns Lille Prinsen är baserad på Lille Prinsen av Antoine de saint-exupery. En lågmäld föreställning med musik, poesi och mycket värme.

Läs mer...

Ovan regnbågen

OVAN REGNBÅGEN blir Nyckelteaterns debut och starten för den magiska teatergruppen att etablera sig som en teatergrupp i Nyköping.

Året var 2004 syftet med teaterprojektet ” Över Gränserna” var att starta en teaterverksamhet med brukare och personal inom respektive daglig verksamhet i sju kommuner. Nyköping blev en av de utvalda kommunerna där personal från Omsorgen fick utbildningar och delta i seminarier för att sedan stå på scenen och stödja skådespelarna. Till och med enhetschefen för Daglig verksamhet var med i uppsättningen Ovan rengbågen. Det blev också ett studiebesök för hela gruppen till Hudiksvall och ”Glada Hudiks” som utbildare och inspiratörer.

Ovan Regnbågen var en tolkning av Trollkarlen från Oz där historiens huvudfigurer söker efter egenskaper som de tror sig sakna men som det visar sig att de redan har. Trollkarlen är inte vad han utger sig vara utan visar sig vara en myt och när de äntligen får träffa honom blir han avslöjad och de får bekräftelse på att de redan har sina förmågor.

Läs mer...